ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Ιωάννης Καρατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Η καταγωγή του είναι από τις Σέρρες. 

Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Λύκειο Αμπελοκήπων. Εισήλθε με Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ το 1996, από όπου και αποφοίτησε το 2001.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο ακριτικό Καστελλόριζο του νομού Δωδεκανήσων και εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και στο νοσοκομείο Ρόδου. Στη συνέχεια, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός και στην ακριτική Σαμοθράκη.

Μετέπειτα, ειδικεύτηκε στην Γαστρεντερολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μετέβη στον Καναδά, όπου εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Mc Master Hamilton Ontario. Ακολούθως, εργάστηκε ως επικουρικός επιμελητής β´ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για ένα χρόνο.

Μετέπειτα, μετέβη στην Αγγλία και εξειδικεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση στο νοσοκομείο του Bath England UK για ένα χρόνο. Εκεί εξειδικεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση πραγματοποιώντας πληθώρα επεμβάσεων, όπως πολυπεκτομές, διαστολές στενώσεων οισοφάγου, τοποθέτηση stent, ενδοσκοπική απολίνωση κιρσών οισοφάγου, ενδοσκοπική θεραπεία αιμορροΐδων, αποτελεσματική αντιμετώπιση και έλεγχο αιμορραγιών πεπτικού, ERCP ενδοσκοπική παλίνδρομη χολαγγειογραφία και ενδοσκοπικό υπέρηχο EUS. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη χρήση scope guide οδηγού για τη διενέργεια ανώδυνης και γρήγορης κολονοσκόπησης.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τσέλσι και Γουέστμινστερ του Λονδίνου, στην αριστοκρατική συνοικία Τσέλσι του Λονδίνου, όπου εργάζεται έκτοτε ως μόνιμος ενδοσκόπος στο υπερσύγχρονο Ενδοσκοπικό τμήμα του νοσοκομείου, πραγματοποιώντας πληθώρα επεμβατικών ενδοσκοπήσεων.

Το 2014 ολοκληρώνει και τη διδακτορική του διατριβή πάνω στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα, ενώ αναμένεται και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της διατριβής του στο έγκριτο διεθνές περιοδικό World Journal of Gastroenterology.

Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στη διοίκηση μονάδων υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος και περήφανος πατέρας δύο παιδιών.

Διατηρεί το ιατρείο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κλινικής Κυανού Σταυρού Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιεί τις επεμβάσεις του σε συνεργασία με ένα έμπειρο team αναισθησιολόγων, για τη διασφάλιση ανώδυνης ενδοσκόπησης και της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και ποιότητας στην ενδοσκόπηση.